søndag 12. juni 2016

3 retters bestående av asparges, torsk og deilig lime panna cotta

Denne 3 retters middagen falt i smak hos mine gjester.
At den i tillegg til å smake godt er enkel å lage, er en bonus.

Forrett:
asparges med skinke og brie


Ingredienser:
 8 asparges
8 skiver løvtynn spekeskinke
100 gr brie
olivenolje
grovmalt pepper

Slik gjør du:
Knekk aspargesen i bunnen av stilken. Den bør knekke av seg selv der stilken begynner å være spiselig og mør. Kok aspargesen i ca 3 minutter.

Lag bunter av 2-3 asparges (passer til forrett, som lunsj gjerne flere), og pakk de inn i spekeskinke (jeg brukte Serranoskinke). Legg i ildfast form og drypp litt olivenolje over. strø over grovmalt pepper.

Stekes på 225 gr i ca 10 minutter. Når det gjenstår ca 3 minutter legger du på brieskivene.

*** 

Hovedrett:
Torsk med flambert peppersaus


Ingredienser:
700-800 gr torskefilet
olivenolje
salt 
pepper
 
saus:
1 løk
2 røde paprikaer
1 sjalottløk
2 ss olivenolje
2 ss cognac
1 dl hvitvin
3 dl fiskekraft/fond
4 dl fløte
2-4 ts blanding av sort og grønn pepper, grovmalt
3 ss persille
salt
pepper
 
Slik gjør du:
Skjær torskefileten i passe store porsjonsstykker. Legg i ildfast form og krydre med salt og kvernet pepper. Stek i ovnen ved 200 gr i ca 15 minutter.
 
Saus:
Kutt løk og paprika i terninger, ca 3 x 3 mm. Varm olivenolje i stekepanna og stek løk, paprika og pepper gyllent. Tilsett cognac og sett fyr på den. Hell på hvitvin når flammene har lagt seg, og kok inn til en fjerdepart er igjen i kjelen.Tilsett fløte og fiskekraft/fond og kok videre til sausen begynner å tykne. Den kan også jevnes med Maisenna. Smak til med salt og pepper. Rett før servering tilsettes hakket persille. Anrett saus og fisk på tallerkenen, gjerne sammen med dampet vårløk. 
***

Dessert:
Lime Panna Cotta


Ingredienser:
4 dl fløte
1 dl melk
90 gr sukker
2 stk gelatinplater
1 stk vaniljestang
1 stk lime - revet skall og saften av
mango og pasjonsfrukt til topping (eller annen frukt/bær etter ønske)

Slik gjør du:
Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestengene og frøene ie en kasserolle sammen med sukker, melk og 3 dl fløte. Kok oppog trekk kasserollen til side og la fløteblandingen stå i ca 10 minutter for å trekke smak.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken.

Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen i romtemperatur. Tilsett revet limeskall og limesaft og fyll panna cottaen over i fire passende glass. La panna cottaen stå i kjøleskap til den har stivnet, 4 - 6 timer (eller natten over).

Før servering toppes panna cottaen most mango og pasjonsfrukt (eller annet etter ønske)

Velbekomme!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar