fredag 24. juni 2016

Søtpotetsuppe med chilli og kokosmelk


Denne søtpotetsuppen er mettede og full på gode smaker - god til lunsj eller middag.


2 porsjoner:
1/2 kinesisk hvitløk
1 sjalottløk
1 stor søtpotet
2 ss olje til steking
1 ss karripulver
1 rød chilli
2 dl vann
1/2 terning grønnsakbuljong
1 boks kokosmelk
salt
pepper

Slik gjør du:

1. Finhakk hvitløk, løk og chilli. Skrell søtpoteten og skjær i terninger.

2. Varm opp olje til medium varme i en gryte. Surr hvitløk og løk i noen minutter. Ha deretter i chilli og søtpotetterningene og surr det hele videre i noen minutter til.

3. Rør inn karripulver og hell på kokosmelk, vann og buljongterning.

4. La det hele koke opp. La det småkoke under lokk til søtpotetbitene er møre.

5. Kjør det hele jevnt i en blender eller med en stavmikser.

Denne suppen er mettende, hot og god og passer utmerket som middag.
Topp suppen med litt rømme, biter av chilli og gjerne noen dråper chilliolje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar