torsdag 19. januar 2017

Enkel Spinatsuppe

Spinat er en veldig næringsrik bladgrønnsak som egner seg ypperlig i suppe - en enkel og rask middag.


Til 4 porsjoner trenger du;

1 løk
2 hvitløksfedd
3 ss smør
1 pose spinatblader (500 gr)
1 l grønnsakbuljong
1 dl matfløte
salt, pepper og revet muskat

Hakk og fres løk og hvitløk i en kjele med 3 ss smør til løken er blank og mør. Tilsett en pose med spinatblader og fres videre under omrøring i et par minutter. Tilsett grønnsakbuljong og kok opp. Kok i 5-10 minutter og kjør så suppen jevn med en stavmikser. Tilsett 1 dl. matfløte og gi et nytt oppkok.
Smak til med salt, pepper og revet muskat.

Server med hardkokt egg og grissini/ godt brød til.


Ikke bare er spinat "kongen" av bladgrønnsaker når det kommer til næringsinnhold – i tillegg er den proppfull av antioksidanter som forebygger kreft og holder hjertet og blodårene unge, sunne og friske og nyere forsking viser at det er godt for både hjerne og hukommelse. At det i tillegg smaker godt, gjør at vi her kan snakke om en skikkelig «vinn-vinn» situasjon.











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar