mandag 27. februar 2017

Enkel sjokoladeterte med hint av salt

Har du «hang» for det søte, vil jeg tro at denne superenkle sjokoladeterten faller i smak. Kaken lager du enkelt i løpet av 10 minutter og den smaker rett og slett himmelsk.

Kaken er « søt og syndig», og ikke for deg som teller kalorier – her snakker vi nemlig «skikkelig kaloribombe».


2 pk Oreokjeks
100 g Smør
1 boks fløte
250 g  mørk sjokolade
Maldonsalt
Bær og strøssel med melis til pynt

Start med å skille oreokjeksen og kjeksfyllet.

Kjør kjeksen i en foodprosessor til små smuler. Dersom du ikke har foodprossor/bleder, kan du knuse kjeksen ved å legge de i en pose og bruke en kjevle til å knuse de med .

Smelt smøret og vend det inn i kjekssmulene. Fordel blandingen i en terteform og bruk fingrene til å trykke blandingen god ut i formen (jeg brukte en form som måler ca 33 x 11 cm).

Fordel Oreo fyllet oppå kakebunnen og sett formen i kjøleskapet.

Varm opp fløte til kokepunktet.

Hakk sjokoladen. Tøm så den varme fløten over sjokoladen og bland godt sammen.

Hell sjokoladekremen over sjokoladetertebunnen og sett den i kjøleskapet en times tid.
Strø litt maldonsalt over sjokoladekremen og pynt med friske bær og et strøssel med melis.

Nyt sammen med en god kopp kaffe ♥






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar